Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2016


Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2016: 2ο Συνέδριο παρουσίασης και προβολής καινοτόμων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2015-16

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιάσουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, καινοτόμα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2015-16, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, συζήτηση και διάχυση καλών πρακτικών. Να υπάρξει επίσης γνωριμία ανάμεσα σε διάφορες παιδαγωγικές ομάδες και να τεθούν βάσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες. Παράλληλα στους χώρους του συνεδρίου, θα υπάρχει έκθεση υλικού το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων. (πχ κάποια αφίσα, ζωγραφιές ή εικαστικές δημιουργίες των μαθητών κ.ά.).

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε γονείς ή μαθητές που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

Η υλοποίηση του συνεδρίου γίνεται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη- RCE Crete και της “Εδρας UNESCO-ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ΠΤΔΕ, Παν/μιο Κρήτης (http://www.edc.uoc.gr/unescochair/rcecrete/). Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα της Πρωτοβουλίας του Καταστατικού Χάρτη της Γης στην Ελλάδα (Earth Charter Hellas http://earthcharterhellas.edc.uoc.gr/ ).


Καμάρια μου, τα δυνατά σας γιατί έχουμε στόχο σαφή, ευγενικό και όμορφο: το μοίρασμα της κοινής μας πορείας στην Ε' τάξη μέσω του Προγράμματος "Όταν κοιτάς από ψηλά...!" με την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας. Συντονιστείτε! 

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την ανταπόκρισή σας

Η δασκάλα σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: