Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Η γωνιά των Γαλλικών

Εγκαινιάζουμε νέα e-θεματική υπό την ετικέτα "Γαλλικά", με συντονίστρια την κυρία Αγγελική Καστρινάκη, συνάδελφο εκπαιδευτικό της Γαλλικής Γλώσσας στο σχολείο μας. Οι δράσεις που θα φιλοξενηθούν σ' αυτή τη γωνιά φέρουν την υπογραφή τη δική της και των μαθητών μας. 

Καλή και δημιουργική e-αρχή με την αφίσα του φετινού μαραθωνίου γαλλοφωνίας! 

Η Ενωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης - (Upf.Crète) συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία με εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Ξεκινώντας από την πόλη της Ιεράπετρας και συνεχίζοντας σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά μικροί και μεγάλοι φίλοι των Γαλλικών και του Ιουλίου Βερν, θα συνοδεύσουμε τον Φιλέα Φογκ στις περιπετειώδεις περιπλανήσεις του!

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018. Οι αναγνώστες, στην πλειοψηφία τους μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα διαβάσουν σε γαλλικά κι ελληνικά αποσπάσματα από το βιβλίο "Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες". Όλες οι αναγνώσεις ξεκινούν στις 11.00 π.μ. ενώ εργαστήρια και εικαστικές δράσεις θα πλασιώνουν την εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: